I přílohy lze jíst při dietě. Stačí vybrat ty konjakové
Obecně se říká, že těstoviny jsou při dietách zakázané. Hlavně pokud jde o těstoviny. Jako důvody se uvádění hned dvě věci. Tou první je fakt, že jsou celkem kalorické. To je dáno jejich složením, kde dominuje mouka. K jejímu obsahu se váže i to, že těstoviny jsou plné i sacharidů. A to stejné se dá říci i o rýži. Proto jsou oba tyto druhy známých příloh spíše omezovány, jak v běžných jídelníčcích kde se počítají kalorie, tak ve chvíli, kdy se drží ketonová dieta.
Lze najít přílohy bez sacharidů a kalorií?
Vzhledem ke kalorické hodnotě klasické rýže a těstovin a vzhledem k jejich obsahu sacharidů lidé začínají hledat alternativy. Náhradu příloh, které by byly dietní a vhodné při hubnutí. Existují vůbec takové? Odpověď přináší značka Slim Pasta, která se právě na tento sortiment specializuje. Už překlad názvu značky ukazuje na to, že kombinace mezi štíhlou linií a konzumací těstovin (a samozřejmě i rýže), může existovat.
Konjak je odpověď
Mít přílohy bez sacharidů a bez kalorií skutečně lze mít. Jejich základem je takzvaný konjak. Asijská rostlina s poměrně mohutnou hlízou, která se používá na výrobu konjakové mouky. A právě ta už je tou pravou surovinou na výrobu příloh, které jsou následně pod značkou Slim Pasta na našem trhu distribuované.
Konjakové těstoviny nahradí ty klasické
V čem se konjakové těstoviny liší od těch klasických? Hlavně ve svém složení. Jak hodnota sacharidů, tak i hodnota kalorií se velmi blíží nule. Takové jídlo se tak při dietě může jevit jako skutečný ideál. Zvláště když jde o přílohu, která je obecně mnoha dietami zakazována. Konjakové těstovinyvšak mohou jak ti, co počítají každou kalorii, tak i ti, kteří řeší minimální příděl sacharidů.
Když se vrátíme ke značce Slim Pasta, musíme říci, že tento její stěžejní produkt je dostupný v několika variacích. Milovníci italské kuchyně mají možnost vyzkoušet konjakové špagety, nebo také tagliatele. Ti, co mají raději asijskou kuchyni, budou potěšeni tím, že existují také konjakové nudle.
Glukomanan je i hlavní složkou rýže
Glukomanan v našem článku slyšíte poprvé. Jde o látku, která se získává právě z konjakové mouky a která je základem jak zmíněných těstovin, tak jde o základ ještě dalšího pokrmu, kterým je rýže. Ať už je použita jako příloha, nebo jako hlavní jídlo, tak i zde jasně zaujmou minimální kalorické, ale i sacharidové hodnoty.
Výhody nejsou jenom ve složení
Zdá se vám, že jste nyní objevili zázrak jménem konjak? Skutečně tomu tak může být. Nízká kalorická hodnota nebo nízké sacharidy však nejsou jedinou předností. Zaujme i možnost snadné přípravy, jelikož jídlo z těchto těstovin nebo rýže může být hotové už za pár minut. A využití? Tak jak jste zvyklí u klasiky. A je jedno, zda máte chuť na italskou pastu, asijské nudle, nebo dáte přednost známému typickému českému rizotu, které tolik milujeme.