Proteinové polévky jsou víc než jen obyčejný předkrm
Když se řekne polévka, má každý celkem jasno o tom, co to je. Tato jídla řadíme do kategorie předkrmů, které si dáváme před hlavním jídlem. Ne vždy tomu tak musí být. Jsou i varianty, které umí být mnohem více, než jenom pokrm určený k přípravě našich chuťových pohárků a našeho žaludku. Máme na mysli proteinové polévky, které se primárně řadí do kategorie těch krémových. A s nimi jsou spojeny výhody, které vám postupně představíme.
Proteinové polévky jsou skvělým zdrojem bílkovin
Řada lidí si myslí, že polévka musí být vždy jenom vývar. Ten sice může zahřát, může tělu doplnit určité látky, ale když není uvařen poctivě, tak se jedná spíše jenom o lehce ochucenou vodu. To proteinové polévky ty jsou na tom zcela jinak. Už jejich samotný název ukazuje na to, že obsahují protein. Tedy že obsahují bílkoviny. Velmi důležité látky pro naše tělo. A to pokud sportujeme, pokud hubneme, nebo pokud chceme, aby naše tělo fungovalo tak, jak má. V tomto je daná polévka oproti klasickému vývaru unikátní. Ten navíc může vlivem nudlí, drobení a dalších přísad obsahovat řadu sacharidů, což není vždy žádoucí. Ty u proteinových polévek naštěstí nenajdeme v nijak velkém množství. Naopak.
Doporučuje je i keto dieta. A to jako náhradu hlavního jídla
Nejenom, že nám doplní bílkoviny. Oni také nijak výrazně nezatíží organismus z hlediska kalorické hodnoty, nebo z hlediska hodnoty sacharidů. Proto je doporučuje i keto dieta. A to jako plnohodnotné hlavní jídlo. Tím se dostáváme k další poměrně zajímavé výhodě, kterou tento druh polévek má. Umí totiž skvěle zasytit. Dokonce ji můžeme zařadit třeba i do segmentu takzvaných svačinových polévek. Příkladem je gulášová proteinová polévka, která splní požadavky na dietní stravování, dokáže vás zasytit a hlavně také skvělé chutná. Možná lépe, než když si dáte tu standardní, v některé neznámé restauraci.